Project Leuven Centraal

Sport als middel voor integratie

Project Leuven Centraal is ons nieuwste project waar we best fier op mogen zijn. Samen met de hulp- en dienstverlening van de Leuvense gevangenis hebben we onze hoofden gebogen over het topic integratie. Dit project is mogelijk gemaakt door 'Count me in! Active participation in prison' van De Rode Antraciet www.derodeantraciet.be. Dat we als praktijk meer impact willen maken op de maatschappij, buiten de eigen muren, is één van onze speerpunten. 

Samen met Leuven centraal hebben we nu een project op de rails gekregen waarbij we gedetineerden van een basisopleiding fitness & coaching voorzien. Het project kadert binnen de integratie werken van de Leuvense gevangenis. Met als doel dat de deelnemers aan de cursus aan andere gedetineerden kwaliteitsvolle begeleiding kunnen geven op vlak van beweging en training in de faciliteiten van de gevangenis tijdens de vrije uren.

Samen met coach Michaël en coach Nico werkten we een heel aantal modules uit die de komende weken in uitvoering zullen komen. Per module volgt er voor de deelnemers ook een testing, waarna ze een certificaat kunnen bekomen van deelname aan de module. Voor de deelnemers werkten we een veelzijdige cursus uit op maat voor de gevangenis. Zo komen er volgende modules aan bod:

  • Basis anatomie en biomechanica
  • Buitentraining: functionele- en body weight training
  • Binnenfitness: kracht en cardio
  • Trainingsbeginselen en coaching
  • Basis inspanningsfysiologie en voeding

Sport als middel tot integratie dus. Beweging is een noodzakelijk iets, sporten is een basisrecht en verantwoord sporten hoort toegankelijk te zijn voor iedereen. Ook voor deze doelgroep. Het was voor ons in het begin een sprong in het onbekende, maar ondertussen weten we dat we een stukje innovatie hebben verwezenlijkt. Je hoeft daarvoor niet het warm water uit te vinden. Neem iets bestaand, maar maak het beter en breder toegankelijk.

Benieuwd naar wat Personal. Sportpraktijk voor jouw kan doen?

Whoop gebruikersgids: "track metrics that matter"

Ontdek Whoop, de fitness tracker die enkel metrics volgt die erom doen. Krijg inzicht in je fysieke activiteit, slaap en herstel.

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x