Trainingsschema marathon anders bekeken

Op zoek naar begeleiding in Mechelen voor een Trainingsschema Marathon of Halve marathon?

Ben jij een gepassioneerde hardloper die klaar is om de uitdaging aan te gaan en deel te nemen aan een halve of volledige marathon? Een goede voorbereiding is essentieel voor het behalen van jouw doelen en het voorkomen van blessures. Begin er vooral tijdig aan! 

Bij Personal. Sportpraktijk begrijpen we het belang van een op maat gemaakt trainingsschema marathon of halve marathon en geven we jou de tools die je nodig hebt om jouw doel te bereiken. In dit blogbericht zullen we ingaan op onze doelgerichte aanpak op maat voor lopers. Van intake, screening en loopanalyse tot inspanningstesten, trainingsplannen en coaching en hoe al deze elementen jouw voorbereiding op een marathon kunnen verbeteren.

1. Intake en screening voor Marathon of halve Marathon

Tijdens een eerste verkennend gesprek in Mechelen, Putte of online trachten onze performance coaches door middel van een gerichte bevraging inzicht te krijgen in jouw voorhistorie, doelstellingen en medische informatie. We overlopen met jou alle coachingstrajecten en mogelijkheden om op maat te werken, rekening houdend met financieel- en tijdsbudget.

Van zodra je het coachingstraject wil starten doorlopen we een loopspecifieke screening die bestaat uit:

  • Functionele testen: core strength, mobiliteit, krachtverhoudingen in het lichaam, bewegingsanalyses, etc.
  • Looptechnische analyse: door middel van de Runeasi app en sensoren brengen we jouw looppatroon in meetbare cijfers in beeld. Met behulp van sensoren en algoritmen worden gegevens verzameld over jouw looptechniek, pasfrequentie, grondcontacttijd en nog veel meer.

Wat volgt is een rapport en advies van waaruit we in samenspraak met jou het coachingstraject gaan vormgeven. Vooraf weet je dus perfect wat we gaan doen en wat het kostenplaatje zal zijn. No strings attached ;) Jij kan je voluit geven in het behalen van jouw doelstelling, wij staan je bij in dit proces.

Wil je zelf eens horen hoe we jou kunnen helpen?

2. Trainingsschema Marathon of Halve Marathon:

Een goed gestructureerd trainingsplan is cruciaal voor het bereiken van jouw doelen op lange termijn. Bij Personal. Sportpraktijk werken we samen met ervaren coaches en trainers die expertise hebben in het ontwikkelen van trainingsplannen binnen Coachbox voor marathons en halve marathons. Onze trainingsplannen zijn op maat gemaakt, rekening houdend met jouw niveau, doelstellingen en beschikbare tijd. Of je nu een beginner bent die zijn eerste halve marathon loopt, of een ervaren hardloper die een volledige marathon wil voltooien, voor elke loper is er een aangepast trainingsschema marathon of halve marathon.

trainingsschema marathon

trainingsschema marathon

3. Loopanalyse met Runeasi:

Sinds de lancering van de innovatieve app Runeasi zagen we de voordelen van het systeem om onze trainingsplannen nog meer op maat te maken. Runeasi is een geavanceerd systeem dat gedetailleerde informatie geeft over het looppatroon van de atleet. Met behulp van sensoren en algoritmen worden gegevens verzameld over jouw looptechniek, pasfrequentie, grondcontacttijd en nog veel meer. 

Deze informatie is van onschatbare waarde bij het analyseren van jouw loopstijl en het identificeren van mogelijke zwakke schakels tijdens de screening. Door inzicht te krijgen in deze data kunnen wij het trainingsplan nog meer op maat afwerken. 

trainingsschema marathon

4. Persoonlijk advies en oefenstof:

Met de gegevens die we verkrijgen via de loopanalyse van Runeasi en de functionele screening kunnen onze performance coaches gericht advies en oefenstof aanreiken via Physitrack om jouw prestaties te verbeteren of loopblessures aan te pakken. Of het nu gaat om het corrigeren van jouw looptechniek, het verhogen van de pasfrequentie of het versterken van specifieke spiergroepen, wij bieden jou de begeleiding die je nodig heeft. Dit gepersonaliseerde advies stelt je in staat om efficiënter en blessurevrij te lopen, en jouw doelen te bereiken.

Heb je nood aan wat meer begeleiding om vooruitgang te boeken in deze oefenstof dan kunnen we maandelijks een privé training inplannen in Mechelen of Putte waar we een nieuwe set van oefeningen uitleggen en uitvoeren samen met jou. Zo weet je wat je moet doen bij elke oefening zodat je optimale vooruitgang kan nastreven.

trainingsschema marathon


5. Inspanningstest voor optimale prestaties:

Naast loopanalyses bieden we ook inspanningstesten aan bij Personal. Sportpraktijk via ons Sportlab Putte of in onze Sportpraktijk te Mechelen. Een inspanningstest meet jouw hartslag, ademhaling en lactaatwaarden tijdens het hardlopen. Deze informatie geeft inzicht in jouw huidige conditieniveau en helpt bij het bepalen van de trainingszones. Met behulp van deze test kunnen we het trainingsplan verder optimaliseren en ervoor zorgen dat je op het juiste intensiteitsniveau traint om jouw prestaties te verbeteren.

Ben je een gevorderd atleet die op zoek is naar nog meer gerichte trainingsmogelijkheden? Dan kan je kiezen voor het INSCYD testprotocol. Qua kostprijs ligt deze inspanningstest wel hoger dan een gewone maximale inspanningstest maar de output geeft gedetailleerde informatie weer over wat en hoeveel je moet eten op welke snelheden. Met deze data kan je in overleg met onze performance coaches een gedetailleerd pacing plan opmaken voor de marathon of halve marathon, inclusief hoeveel je moet drinken en eten en hoeveel je deze voedingsmiddelen moet doseren.

trainingsschema marathon

trainingsschema marathon


Samengevat:

Bij Personal. Sportpraktijk begrijpen we dat een goede voorbereiding de sleutel is tot succes bij het lopen van een halve of volledige marathon. Echt maatwerk zit hem in de details en het kiezen voor de juiste partners en technologie. 

Wil je even kennismaken in Mechelen of Putte en te weten komen hoe we jou kunnen helpen?


Whoop gebruikersgids: "track metrics that matter"

Ontdek Whoop, de fitness tracker die enkel metrics volgt die erom doen. Krijg inzicht in je fysieke activiteit, slaap en herstel.

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x