Testen als een prof met een maximale inspanningstest INSCYD

Maximale inspanningstest INSCYD afnemen in Mechelen.

Het INSCYD-testprotocol is een maximale inspanningstest dat wordt gebruikt om de fysiologische kenmerken van uithoudingsatleten te evalueren. Het INSCYD-testprotocol biedt waardevolle inzichten in het metabole profiel van een atleet, waaronder: 

  • Aerobe en anaerobe drempel
  • Vet- en koolhydraatverbrandingssnelheid.

Door inzicht te krijgen in het metabole profiel van de atleet kan je na het afnemen van deze maximale inspanningstest perfect gaan berekenen hoe en wanneer je moet eten en drinken tijdens inspanning. Dit kan je letterlijk tot op de gram uitrekenen. 

De INSCYD maximale inspanningstest nemen wij af in ons Sportlab te Putte. Nadien kan je zowel advies als trainingsbegeleiding krijgen in onze Sportpraktijk te Mechelen of Putte.

maximale inspanningstest


Maximale inspanningstest lopen of Maximale inspanningstest fiets

Een van de belangrijkste voordelen van het INSCYD-testprotocol is dat het kan worden uitgevoerd met een stationaire fiets of loopband, waardoor het een handige en toegankelijke optie is voor atleten en coaches. De test zelf bestaat uit het uitvoeren van incrementeel oefenen bij toenemende intensiteiten, met gasuitwisseling en bloedlactaatmetingen die op regelmatige tijden worden genomen. Combineer je het met een VO2master instrument, zoals we bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen en Putte doen, dan kan je de test zelfs op locatie uitvoeren, bvb: in het zwembad, in de racewagen, op de paardenrenbaan, etc. 

Met behulp van geavanceerde wiskundige modellering biedt het INSCYD-testprotocol een gedetailleerde analyse van het metabole profiel van een atleet, waardoor coaches en atleten trainingprogramma's kunnen afstemmen op individuele behoeften. Dit kan helpen bij het verbeteren van de prestaties, het risico op blessures verminderen en de hersteloptimalisatie.

Naast zijn gebruik in uithoudingssporten is het INSCYD-testprotocol ook toegepast in andere velden, zoals revalidatie en gewichtsbeheersing. Zijn veelzijdigheid en nauwkeurigheid maken het een waardevol hulpmiddel voor iedereen die de fysiologische functie wil optimaliseren.

In het algemeen is het INSCYD-testprotocol een krachtige en effectieve manier om de fysiologische kenmerken van endurance-atleten te beoordelen. Door gedetailleerde inzichten te bieden in het metabole profiel van een individu, kunnen coaches en atleten trainingprogramma's afstemmen en de prestaties optimaliseren.

Lees meer over het verschil tussen een klassieke maximale inspanningstest en de INSCYD maximale inspanningstest in onze blog:

maximale inspanningstest

Wat vonden klanten van de INSCYD maximale inspanningstest?

Jakob Mignon, Mechelen, 4e in GF Mallorcar 312 in 2022, onderging een INSCYD testprotocol bij ons:

"Ik heb voor een INSCYD test gekozen via Personal. Sportpraktijk in Mechelen omdat deze mij enorm waardevolle inzichten geven. Onder gecontroleerde omstandigheden (deze keer in het lab onder begeleiding van een sportarts) voer je een uitdagend doch haalbaar test protocol uit waarbij de Personal coach o.a. hartslag, wattage, vetpercentage, lactaat en VO2max metingen uitvoert.

Anders dan bij een klassieke maximale inspanningstest leer je uit een INSCYD test behalve je trainingszones ook over je metabool profiel, VLaMax en FatMax.

Dit resulteert in enerzijds nieuwe inzichten over je fysieke paraatheid (sterktes en zwaktes), én geeft je vooral ook de mogelijkheid om aanpassingen in je trainingsarbeid door te voeren teneinde bepaalde aspecten te kunnen verbeteren in functie van jouw specifieke doelen.

Voor mij als 'self coached athlete' is dit enorm waardevol, maar ook een trainer met INSCYD kennis kan hier zeer gericht mee aan de slag.

Een voorbeeld van hoe ik INSCYD gebruik in de context van een wedstrijd? Mijn doelen liggen voornamelijk op Ultrafondo's en Triathlons oftewel intensieve duurinspanningen tussen de 7 en 12u. Aan de hand van mijn metabool profiel leerde INSCYD mij bijvoorbeeld precies welk vermogen ik kan leveren aan een bepaalde koolhydraatinname. Iets wat handig van pas komt wanneer je bijvoorbeeld een Ultrafondo in de Alpen voor de boeg hebt waar je gecummuleerd meer dan 9000 hoogtemeters dient te overwinnen aan wedstrijdtempo."


Testen als een prof met een maximale inspanningstest INSCYD

Everesting Challenge Monchique

Verslag van de Everesting Challenge op Serra de Monchique (Portugal - Algarve)

23 september 2023

Lees meer

Trainingsschema marathon anders bekeken

In dit artikel tonen we hoe een echt trainingsplan op maat eruit ziet en hoe een integrale aanpak de enige doelgerichte oplossing is voor jouw trainingsschema naar de marathon of halve marathon.

Lees meer

De kracht van DNA analyse

DNA analyse is een krachtige tool die kan helpen bij het begrijpen van jouw genetische samenstelling en hoe deze van invloed kan zijn op jouw prestaties en gezondheid. In deze gids leer je hoe je jouw genetische informatie kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken.

Lees meer

5 meest voorkomende fouten bij looptechniek verbeteren

Als je regelmatig hardloopt, is het belangrijk om je looptechniek te verbeteren om blessures te voorkomen en efficiënter te kunnen lopen. In deze praktische gids leer je de 5 meest voorkomende fouten bij het hardlopen en hoe je deze kunt aanpakken om je looptechniek te verbeteren.

11 april 2023

Lees meer

Wintertraining voor fietsers: Zo blijf je in topvorm

Wintertraining voor fietsers is essentieel om fit te blijven en de prestaties te verbeteren. optimaliseer je trainingsroutine met deze gids.

Lees meer

INSCYD vs klassieke maximale inspanningstest

Deze testen zijn ontworpen door Sebastian Weber die expertise heeft opgedaan bij Tony Martin, Peter Sagan, … Ze worden momenteel al door veel profploegen gebruikt en Belgian cycling.

Lees meer

Personal trainer kostprijs

Als je overweegt om een personal trainer in te huren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de prijzen van personal trainers en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw budget en doelen.

Lees meer

Personal coaching Mechelen: 7 tips voor de gepaste coach te vinden

Op zoek naar een personal coach in Mechelen? Deze gids helpt u bij het selecteren van de juiste coach voor uw behoeften en doelen. Neem de eerste stap vandaag nog om je doelstelling te behalen.

Lees meer

Hoe houd ik mijn doelen vol?

verhoog je slaagkansen met deze 5 gouden tips

Lees meer

Mechelaar neemt deel aan epische RUN ICELAND race

Peter D.R loopt op 5 dagen 110km

Lees meer

Wat is calisthenics

Waar is het goed voor en kan ik het ook?

Lees meer

Wil jij een strakkere buik?

Ontdek onze TOP 5 oefeningen

Lees meer

Reps en sets

Hoeveel moet ik doen om mijn doel te behalen?

Lees meer

Project Leuven Centraal

Personal. werkt mee aan een integratieplan in de Leuvense gevangenis.

Lees meer

Een lopersknie oplossen in 1, 2, 3

Zo geraak je verlost of voorkom je een lopersknie

Lees meer

Verslag Everesting Challenge

26x Coll de Rates voor het goede doel. Sebert Penen (co-founder) deelt zijn ervaring met jou.

Lees meer

4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

Lees meer

5 redenen waarom werken met een personal coach de moeite waard is

Lees meer

Do's en don'ts bij inspanningstesten

Waarom en wanneer doe je best een inspanningstest? We geven je de beste tips mee.

Lees meer

Meer dan 1 Belg op de 3 komt bij tijdens de lockdown

Uit een enquête die werd afgenomen bij 1000 Belgen blijkt dat maar liefst 35% van de bevraagden is bijgekomen tijdens de lockdown.

Lees meer

Startgids: Waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Lees meer

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

Lees meer

Train je rijk!

Personal. introduceert met PBC (Personal. Benefit Coins) zijn eigen virtuele munt. Klanten bij Personal. kunnen coins verdienen en opsparen om uiteindelijk extra diensten aan te kopen.

Lees meer

'Zeker Sporten' maakt je sportambitie waar

De 24u/24u verzekering voor sport binnen en buiten onze praktijk.

Lees meer

Ingeschreven voor een loopevenement? Tref de nodige voorbereidingen!

Hoe bereid ik me best voor op een loopevenement zoals de Antwerp 10 miles?

Lees meer

Het belang van een fietspositie op maat

Heb je klachten op de fiets? Dan is dit niet normaal. Lees hier meer over het optimaliseren van jouw fietspositie.

Lees meer

Een burn-out door je sportapp

Beginnende sporters branden zich meer en meer op door het gebruik van sportapps. De technologie schiet vaak tekort als het aankomt op persoonlijk advies.

Lees meer

Streetstepper: getest en goedgekeurd!

Lopen zonder impact en tal van gezondheidsvoordelen? Wij gingen de test aan voor jullie!

Lees meer

Zin en onzin bij training met hartslag

Over trainen met hartslag wordt veel geschreven en beweerd. Is het wenselijk of onnodig... en wat houden de verschillende trainingszones in? In a nutshell...

Lees meer

Sports in Business: Cargill Europe Team Event

Topexecutives van Cargill, marktleider in productie van voedingsmiddeleningrediënten beleefden op 10/06 een uitzonderlijke sportieve break in Mechelen.

Lees meer

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Het eerste integrale begeleidingscentrum voor paard en ruiter in België.

Lees meer

Core-stability training voor een beter golfspel?

Golf is hot! Maar wist je dat je door de juiste core-stability oefeningen jouw eigen prestatieniveau kan verhogen?

Lees meer

Giftrunners: Het online platform dat je beloont bij het fit worden.

Verdien unieke kortingen, gratis producten en topvoordelen als je je sportieve doelen behaalt.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x