Testen als een prof met een maximale inspanningstest INSCYD

Maximale inspanningstest INSCYD afnemen in Mechelen.

Het INSCYD-testprotocol is een maximale inspanningstest dat wordt gebruikt om de fysiologische kenmerken van uithoudingsatleten te evalueren. Het INSCYD-testprotocol biedt waardevolle inzichten in het metabole profiel van een atleet, waaronder: 

  • Aerobe en anaerobe drempel
  • Vet- en koolhydraatverbrandingssnelheid.

Door inzicht te krijgen in het metabole profiel van de atleet kan je na het afnemen van deze maximale inspanningstest perfect gaan berekenen hoe en wanneer je moet eten en drinken tijdens inspanning. Dit kan je letterlijk tot op de gram uitrekenen. 

De INSCYD maximale inspanningstest nemen wij af in ons Sportlab te Putte. Nadien kan je zowel advies als trainingsbegeleiding krijgen in onze Sportpraktijk te Mechelen of Putte.

maximale inspanningstest


Maximale inspanningstest lopen of Maximale inspanningstest fiets

Een van de belangrijkste voordelen van het INSCYD-testprotocol is dat het kan worden uitgevoerd met een stationaire fiets of loopband, waardoor het een handige en toegankelijke optie is voor atleten en coaches. De test zelf bestaat uit het uitvoeren van incrementeel oefenen bij toenemende intensiteiten, met gasuitwisseling en bloedlactaatmetingen die op regelmatige tijden worden genomen. Combineer je het met een VO2master instrument, zoals we bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen en Putte doen, dan kan je de test zelfs op locatie uitvoeren, bvb: in het zwembad, in de racewagen, op de paardenrenbaan, etc. 

Met behulp van geavanceerde wiskundige modellering biedt het INSCYD-testprotocol een gedetailleerde analyse van het metabole profiel van een atleet, waardoor coaches en atleten trainingprogramma's kunnen afstemmen op individuele behoeften. Dit kan helpen bij het verbeteren van de prestaties, het risico op blessures verminderen en de hersteloptimalisatie.

Naast zijn gebruik in uithoudingssporten is het INSCYD-testprotocol ook toegepast in andere velden, zoals revalidatie en gewichtsbeheersing. Zijn veelzijdigheid en nauwkeurigheid maken het een waardevol hulpmiddel voor iedereen die de fysiologische functie wil optimaliseren.

In het algemeen is het INSCYD-testprotocol een krachtige en effectieve manier om de fysiologische kenmerken van endurance-atleten te beoordelen. Door gedetailleerde inzichten te bieden in het metabole profiel van een individu, kunnen coaches en atleten trainingprogramma's afstemmen en de prestaties optimaliseren.

Lees meer over het verschil tussen een klassieke maximale inspanningstest en de INSCYD maximale inspanningstest in onze blog:

maximale inspanningstest

Wat vonden klanten van de INSCYD maximale inspanningstest?

Jakob Mignon, Mechelen, 4e in GF Mallorcar 312 in 2022, onderging een INSCYD testprotocol bij ons:

"Ik heb voor een INSCYD test gekozen via Personal. Sportpraktijk in Mechelen omdat deze mij enorm waardevolle inzichten geven. Onder gecontroleerde omstandigheden (deze keer in het lab onder begeleiding van een sportarts) voer je een uitdagend doch haalbaar test protocol uit waarbij de Personal coach o.a. hartslag, wattage, vetpercentage, lactaat en VO2max metingen uitvoert.

Anders dan bij een klassieke maximale inspanningstest leer je uit een INSCYD test behalve je trainingszones ook over je metabool profiel, VLaMax en FatMax.

Dit resulteert in enerzijds nieuwe inzichten over je fysieke paraatheid (sterktes en zwaktes), én geeft je vooral ook de mogelijkheid om aanpassingen in je trainingsarbeid door te voeren teneinde bepaalde aspecten te kunnen verbeteren in functie van jouw specifieke doelen.

Voor mij als 'self coached athlete' is dit enorm waardevol, maar ook een trainer met INSCYD kennis kan hier zeer gericht mee aan de slag.

Een voorbeeld van hoe ik INSCYD gebruik in de context van een wedstrijd? Mijn doelen liggen voornamelijk op Ultrafondo's en Triathlons oftewel intensieve duurinspanningen tussen de 7 en 12u. Aan de hand van mijn metabool profiel leerde INSCYD mij bijvoorbeeld precies welk vermogen ik kan leveren aan een bepaalde koolhydraatinname. Iets wat handig van pas komt wanneer je bijvoorbeeld een Ultrafondo in de Alpen voor de boeg hebt waar je gecummuleerd meer dan 9000 hoogtemeters dient te overwinnen aan wedstrijdtempo."


Whoop gebruikersgids: "track metrics that matter"

Ontdek Whoop, de fitness tracker die enkel metrics volgt die erom doen. Krijg inzicht in je fysieke activiteit, slaap en herstel.

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x