Recept: bietenrisotto
Rijst is een essentiële bron van energie. Bovendien hebben we met de komst van het koudere weer meer zin in warm eten. Daarom leggen we vandaag uit hoe je bietenrisotto klaarmaakt!
Om twee porties van dit recept te maken, heb je nodig:
300g risottorijst
3 verse bieten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
100g feta
1 eetlepel olie
Zout en peper
- Bak de bieten ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden. Schil ze daarna, terwijl ze nog warm zijn, en mix ze tot een puree.
- Pel vervolgens de ui en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Bak een paar minuten in een pan met olie.
- Voeg nu de rauwe risottorijst toe en roer een paar minuten op hoog vuur.
- Verlaag het vuur en voeg de bietenpuree toe die je eerder hebt bereid. Voeg zout en peper toe. Terwijl de rijst de puree opneemt, blijf je voortdurend roeren. Dit kan 20-25 minuten duren.
- Zodra de rijst gaar is, is de risotto klaar. Serveer het op een bord en doe er wat feta overheen om een frisse touch te geven.
Met dit recept eet je iets lekkers en gezonds deze koude dagen - probeer het uit!
Boost je vetmetabolisme tijdens duursport met LiFT
Ontdek hoe 4Gold's LiFT duursporters helpt bij het optimaliseren van hun vetmetabolisme. Verminder afhankelijkheid van koolhydraten, verhoog vetverbranding en verbeter prestaties. Leer meer over dit revolutionaire product!
Dementie in een glas
Een black-out na een avondje doorzakken met vrienden? Voor velen een gekend fenomeen. Maar wist je dat zulk gevolg niet zo onschuldig is als ze lijkt?
Post workout food
4 gouden regels om toe te passen na het sporten
Mag ik snacken na het avondeten?
3 tips en 4 afleidingsmanoeuvres
Wat is jouw eiwitbehoefte als krachtsporter?
Download 5 GRATIS eiwitrijke snacks
4 tips om "bad snacking" tegen te gaan
Vier gouden regels die jouw gewicht onder controle houden.
Vasten: hype of waarheid?
De balans vinden in wat je eet en verbruikt is de sleutel tot succes.
Vongole met venkel, basilicum en matcha
Panna cotta met matcha
Halloween diner
Een 5-sterren Adam's family diner in een handomdraai.
Zes keer per week steak met friet? Niet met een weekplanner!
Met een weekplanner vermijd je dat je ongezond of snel-snel kookt en eet. Het bespaart tijd, het zorgt voor routine waardoor je gezond eten gemakkelijker volhoudt en maakt dat je gevarieerd kunt koken & eten. Als je ook je sportmomenten inplant in je agenda, hou je alles super goed vol!
My Personal Coach E-Kookboek
35 ways to prove fast food can be healthy!
Hoera! Nooit meer koken!
Hoe mooi men het ook tracht te verpakken. Voedselvervangers zijn steeds geënt op maximum profit en zijn nefast voor onze gezondheid op lange termijn.