Wat is calisthenics

Wat is Calisthenics?

Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij er zo weinig mogelijk apparatuur wordt gebruikt, daarom wordt het ook wel eens bodyweighttraining of streetworkout genoemd.
Het doel van de calisthenics oefeningen is het verbeteren van kracht, fitheid en flexibiliteit door bewegingen zoals trekken, duwen, buigen, springen en zwaaien, waarbij het lichaamsgewicht als weerstand dient.

Bij calisthenics zijn er toch enkele materialen die gebruikt worden om variatie binnen de sport aan te bieden. Dit zijn weerstandsbanden, gymnastische ringen en parallettes.

Veel voorkomende oefeningen bij calisthenics zijn; squats, dips, optrekken, opdrukken, planken, handstanden, enzovoort.

'Foto van het park bij ons met mooie blauwe lucht en praktijk op achtergrond’

 Waar kan je calisthenics uitvoeren?

Calisthenics kan je letterlijk overal uitvoeren! Het mooie aan de sport is dat het toegankelijk is voor iedereen op eender welke plaats. Als je graag met andere mensen wil sporten is het interessant om naar je lokale calisthenics park te gaan. 

Ondertussen hebben wij bij Personal. ons eigen calisthenics park in de tuin geplaatst. Hier bieden we personal training aan en kan je je inschrijven om elke zondag voormiddag een groepsles calisthenics te volgen.

Whoop gebruikersgids: "track metrics that matter"

Ontdek Whoop, de fitness tracker die enkel metrics volgt die erom doen. Krijg inzicht in je fysieke activiteit, slaap en herstel.

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x