Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Equi-training is ontstaan uit het idee dat ruiters met enige ambitie nog te vaak op zoek gaan naar éénzijdige begeleiding.. die van rij- en zitlessen.

De fysieke conditie van de ruiter zelf wordt nog te weinig onder de aandacht gebracht evenals de vertaling van deze fysieke conditie van de ruiter op het paard.

Stel je bent een ruiter met enige ambitie en gaat op zoek naar trainingsbegeleiding op het internet. Je zal ongetwijfeld rij- en zitlessen vinden, of iemand in jouw eigen stal vinden die jou hierbij kan helpen.

Stel je loopt een blessure op tijdens een training en je moet hier in behandeling voor.. je gaat op zoek naar een kinesist of osteopaat en je zal hier online ook wel iemand voor vinden.

Stel je wil wat werken aan de conditie en je zal ook ongetwijfeld een personal coach vinden die jou hierbij kan helpen.

 

Equi-training biedt al deze dienstverleningen onder één dak aan. Equi-training bestaat uit:

  • Equi-FIT
  • Equi-SIT

 

EQUI-FIT

Als ruiter, paardeneigenaar of trainer bent u begaan met de fitheid en de gezondheid van uw paard, maar hoe fit bent u eigenlijk zelf?

Tot op heden was in de paardensport geen gemeengoed om te werken aan eigen fitheid. Je ziet tijdens wedstrijden veel combinaties waarbij de ruiter niet in ‘’wedstrijdconditie’’ is, terwijl we allemaal weten dat het succes tenminste voor de helft door de ruiter bepaald wordt. Een fit paard en een fitte ruiter leveren samen de beste prestaties.

Equi-fit biedt je naast algemene conditietraining ook een scala aan oefeningen die helpen om beter te leren paardrijden. Equi-fit staat onder begeleiding van Sebert Penen, Master in Lichamelijke opvoeding en zaakvoerder van My Personal Coach - Mechelen. Met behulp van deze oefeningen, merk je meteen het verschil: Je rijdt heel wat beter als je via een lastige balansoefening hebt geleerd om de focus vast te houden en het lukt ook beter om tijdens een spannende (barrage) rit volop op het paard en de wedstrijd te blijven concentreren en het beste uit beide te halen.

Verbeter de samenwerking tussen de ruiter en paard, werk aan eigen ruiterfitheid en kom daardoor tot topprestaties met Equi-fit.

 

Sebert Penen, physical coach Equi-Fit


EQUI-SIT:

Hoe los is de rug van de ruiter? Is hij lichamelijk instaat om onafhankelijk te zitten? Kan hij de beweging van het paard doorlaten of zit de ruiter zelf met blokkades? 

Ruitergevoel en correcte zit vormen de basis van het paardrijden. Ruitergevoel ontwikkel je door je te concentreren op het gevoel van balans, stabiliteit en op het constant voelen van elke beenzetting van het paard. Stabiliteit, balans, fijne motoriek, focus en inzicht in de zaken die je minder beheerst, zorgen ervoor de je traint op de juiste aandachtspunten. 

Tijdens het rijden vormen ruiter en paard een combinatie. Een combinatie is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het van belang dat de ruiter zo weinig mogelijk de beweging van het paard stoort en daardoor optimale hulpen kan geven.

Equi-sit, onder leiding van Philippe Minguet, Master in de Kinesitherapie en als ruiter jaren ervaring in de paardensport, leidt je tot een onafhankelijke zit in combinatie met een mooie houding. Tijdens een individuele zitles, worden uw sterke en zwakke punten in kaart gebracht. Aansluitend worden zitlessen aangeboden met de nadruk op rijden met gevoel.

Equi-sit biedt u ook de mogelijkheid tot een kinesitherapeutisch onderzoek met als doel belangrijke fysieke en mentale blokkades op te sporen in relatie tot het rijden. Deze kunnen daaropvolgend behandeld worden in combinatie met zit en houdingscorrecties.

Philippe Minguet, Equi-Sit

Naast de integrale trainingsbegeleiding gaat Equi-training ruiters ook informeren via clinics. Tijdens deze clinics komen relevante thema's aan bod waardat paard en ruiter mee aan de slag kunnen.

 

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete.

Whoop gebruikersgids: "track metrics that matter"

Ontdek Whoop, de fitness tracker die enkel metrics volgt die erom doen. Krijg inzicht in je fysieke activiteit, slaap en herstel.

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x