Jouw prestaties en gezondheid verbeteren met een DNA analyse in Mechelen?

DNA analyse is een krachtige tool die kan helpen bij het begrijpen van jouw genetische samenstelling en hoe deze van invloed kan zijn op jouw prestaties en gezondheid. In deze gids leer je hoe je jouw genetische informatie kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken en welke stappen je kunt nemen om jouw gezondheid en welzijn te verbeteren.

Met een DNA onderzoek kunnen wij als coaches en zorgverleners in Mechelen en Putte dat unieke functioneren voor je decoderen. Na de testafname ontvang je een persoonlijk rapport met de inzichten die je nodig hebt om je levensstijl, trainings- en/of revalidatieproces doelgericht aan te pakken. 

Na de test eenmalig af te nemen krijg je levenslang updates op jouw rapport. De informatie zal dus verder aangroeien zodat je meer en meer inzicht krijgt in jouw gezondheid en sportprestaties.

Na het verkrijgen van jouw resultaten kan je een gratis consult aanvragen bij onze experten in Mechelen of Putte zodat je gericht advies krijgt over wat je kan doen met de resultaten.

Heb je vragen over een DNA analyse? Contacteer ons vrijblijvend.

Wil je DNA test bestellen en een gratis consultatie hiervoor inplannen? 


Wat is DNA analyse en hoe werkt het?

DNA analyse is een proces waarbij de genetische informatie in jouw DNA wordt geanalyseerd om inzicht te krijgen in jouw genetische samenstelling. Dit wordt gedaan door het verzamelen van een monster van jouw DNA, meestal via een speekselmonster, en het analyseren van de genetische code in dat monster. Door deze analyse kunnen wetenschappers informatie verkrijgen over jouw genetische aanleg voor bepaalde eigenschappen, zoals ziekten, fysieke kenmerken en persoonlijkheidskenmerken. Deze informatie kan worden gebruikt om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren door het maken van gepersonaliseerde aanpassingen aan jouw levensstijl en dieet.

De DNA analyses van 4GOLD test hoofdzakelijk op DNA strengen die jou informatie geven over sport, voeding, gezondheid en enkele "nice to knows". Je krijgt inzicht in jouw metabolisme, intoleranties, mineralen en vitaminen huishouding, aanleg voor bepaalde sporten, recuperatie, slaap, en nog veel meer. 

DNA analyse


Hoe kan DNA analyse helpen bij het verbeteren van prestaties en gezondheid?

DNA analyse kan helpen bij het verbeteren van prestaties en gezondheid door inzicht te geven in jouw genetische aanleg voor bepaalde eigenschappen. Met deze informatie kun je gepersonaliseerde aanpassingen maken aan jouw levensstijl en dieet om jouw doelen te bereiken. Bijvoorbeeld, als je genetisch aanleg hebt voor darmproblemen, kun je ervoor kiezen om een dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen die goed zijn voor de vertering. Of als je genetisch aanleg hebt voor een hoger risico op blessures, kun je ervoor kiezen om bepaalde oefeningen te vermijden en je te concentreren op andere activiteiten die minder belastend zijn voor jouw lichaam. Door gebruik te maken van jouw genetische informatie, kun je jouw prestaties en gezondheid optimaliseren op een manier die specifiek is voor jouw lichaam en jouw behoeften.


Welke soorten informatie kan worden verkregen uit DNA analyse?

DNA analyse kan verschillende soorten informatie opleveren, zoals informatie over genetische aanleg voor traminbaarheid VO2max, voedingsbehoeften, intoleranties, metabolisme, slaap, stress gevoeligheid, sportprestaties en meer. Door deze informatie te gebruiken, kun je jouw levensstijl en dieet aanpassen om jouw doelen te bereiken en jouw gezondheid en prestaties te verbeteren. Het is belangrijk om te onthouden dat genetische informatie slechts één factor is die van invloed kan zijn op jouw gezondheid en prestaties, en dat het belangrijk is om ook andere factoren in overweging te nemen, zoals levensstijl, omgeving en medische geschiedenis.

DNA analyse

Hoe kun je jouw genetische informatie gebruiken om jouw doelen te bereiken?

Door middel van DNA analyse kun je jouw genetische informatie gebruiken om jouw doelen te bereiken op het gebied van gezondheid en prestaties. Bijvoorbeeld, als je genetisch gezien een mindere darmflora hebt, kun je jouw dieet en levensstijl aanpassen om dit risico te verminderen. Als je genetisch gezien een hogere aanleg hebt voor het hebben van een lager metabolisme, kun je jouw dieet en lichaamsbeweging aanpassen om jouw metabolisme te stimuleren en gewicht te verliezen. Het is belangrijk om samen te werken met een professional op het gebied van DNA analyse om jouw genetische informatie op de juiste manier te interpreteren en te gebruiken om jouw doelen te bereiken.

DNA analyse

Wat zijn de mogelijke beperkingen en ethische overwegingen bij het gebruik van DNA analyse?

Hoewel DNA analyse veel voordelen biedt, zijn er ook mogelijke beperkingen en ethische overwegingen bij het gebruik ervan. Een beperking is dat DNA analyse niet altijd een volledig beeld geeft van iemands gezondheid of prestatiepotentieel, omdat het slechts een deel van de genetische informatie kan onthullen. Bovendien kunnen de resultaten van DNA analyse gevoelige informatie bevatten, zoals informatie over erfelijke ziekten, die mogelijk doorverwezen moeten worden naar een genetisch counselor. Het is belangrijk om de privacy van de genetische informatie te waarborgen en ervoor te zorgen dat deze niet wordt misbruikt voor discriminatie of andere onethische doeleinden.

De DNA analyses van 4GOLD waarmee wij werken bij Personal. Sportpraktijk bevatten deze bovenstaande zaken niet. Je krijgt vooral inzicht in hoe je jouw sportprestaties kunt optimaliseren en je gezondheid kan verbeteren. Inzichten in vitaminen en mineralen huishouding, metabolisme, recuperatie, allergieën en intoleranties, etc behoren tot de resultaten. 

De testresultaten komen steeds persoonlijk naar jou toe. Enkel en alleen op toestemming van jou kunnen wij als experten die inlezen en zo jou de nodige feedback en adviezen meegeven. Er worden verder geen enkele data of track records bijgehouden in onze archieven. Dit omwille van de privacy wetgevingen.

Meer weten over DNA analyse?

Lees ons boogartikel: "Inzichten uit DNA-analyse essentieel voor je gezondheid en prestaties"

Of lees verder op de pagina DNA-analyse

Na het afnemen van een DNA test kan je een gratis adviesgesprek inplannen bij één van onze experten in Mechelen of Putte. 

DNA analyse


Whoop gebruikersgids: "track metrics that matter"

Ontdek Whoop, de fitness tracker die enkel metrics volgt die erom doen. Krijg inzicht in je fysieke activiteit, slaap en herstel.

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x