Geslaagd voor politieproeven

In het voorjaar kregen we een mailtje binnen van een vastberaden jonge huismoeder...

Lene wou en zou een loopbaan switch doen! En niet van de minste.. De school zou ze inruilen voor de arm der wet. Alleen... moesten we daarvoor door de fysieke proeven geraken. Toen we haar tijdens het intake gesprek vroegen hoelang ze op dit moment kon joggen kwam het antwoord: "Niet... en ook last van zwakke knieën en enkels."

 

This is how we did it:

 

We begonnen met het analyseren van de basisconditie en de inhoud van het parcours waarvoor ze moest slagen. Via een doelgerichte trainingsopbouw wisten we op een 10-tal weken een degelijke basisconditie te verwerven. Kracht, snelheid, lenigheid, balans, coördinatie en uithouding kwamen in gevarieerde trainingen aan bod.

Na 10 weken beslisten we om de testen van de politie nog even uit te stellen. Een eerlijk advies, we waren nog net niet klaar voor de proeven... We trainden nog een aantal weken intensief door en gingen het parcours ook inoefenen op de politieschool. Op dat moment overschreden we nog maar net de tijdslimiet.

 

Enkele weken later kreeg ik dan het, verwachte, maar verlossende, bericht: "Sebert, ik ben nog eens gaan oefenen met een vriendin en ik heb het gehaald!" Nu op naar de proef zelf...

 

Gisterenavond (29/11) kregen we uiteindelijk volgend mailtje binnen van Lene, mooi verhaal:

 

"Mijn droom is om een job bij de politie uit te oefenen. Om bij de politie binnen te geraken, moet je slagen voor 4 selectie proeven, waaronder de fysieke proef.
Mijn fysiek was 0,0%. Door mij 15 weken intensief te laten begeleiden door jou, heb ik op korte tijd een topconditie gekweekt. Wat was ik gelukkig de dag dat ik slaagde voor de eerste selectie proef. Zonder jou, Sebert, was dit me niet gelukt. Ik ben een doorzetter, maar die extra stimulans, die extra ondersteuning, die professionele begeleiding, ... heeft ervoor gezorgd dat ik in 3 min 10 het parcours voor de fysieke proef heb kunnen afleggen.
Ontzettend bedankt om er voor mij te zijn, op het moment dat ik je nodig had!
Mijn fysiek is nog steeds uitstekend! Ik sport 2 maal in de week en ben ervan overtuigd dat ik dit ook ga nodig hebben tijdens de opleiding tot inspecteur. Mijn moto: waar een wil is, is een weg, kwam tijdens de fysieke proef ook van toepassing.

Bij deze wil je ook meegeven dat ik op 17 december de derde proef (examencommissie) mag afleggen. Daarna nog de medische keuring."


Prachtig voorbeeld van doorzettingsvermogen en gezonde ambitie.

Een dikke proficiat Lene. Vanuit het hele team van MY PERSONAL COACH - MECHELEN wensen wij jou veel succes op de examencommissie op 17/12!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x