Meer dan 1 Belg op de 3 komt bij tijdens de lockdown

De lockdown weegt op onze gezondheid! Terwijl een goede fysieke en mentale gezondheid de natuurlijke weerstand verhoogt worden we met z'n allen opgesloten uit vrees voor een virus.

De paradox is rond. Overal in het land moeten fitnesscentra dicht en wordt sport aan banden gelegd terwijl de natuurlijke weerstand net versterkt wordt door voldoende beweging. Dat contactsporten niet toegelaten worden kunnen we ons wel volledig in vinden. Maar begeleide individuele sessies daarentegen niet. We vergeten daarnaast ook dat het gebrek aan daglicht en sociale contacten onze mentale gezondheid aantast. Zeker nu de dagen korter en kouder worden moeten we ons hier meer dan ooit bewust van zijn. Breng daarbij nog eens de sociaal-economische factoren bij en je hebt een perfect recept om slechte gewoontes aan te leren.

Wie durft er toegeven dat hij of zij tijdens een lockdownperiode ongezonder eet en drinkt? Je bent gedwongen om telewerk te verrichten, de ijskast en zetel staan nog dichterbij dan anders, de verveling die begint toe te slaan, stress door het verlies van werk,... al deze zaken beïnvloeden je fysiek en mentaal welzijn. Dit maakt je kwetsbaarder voor slechte gewoontes,... ongetwijfeld herken je wel één van deze zaken. 

Deze zogenaamde lockdown levensstijl is nog meer tegen onze natuur dan ons levensstijl al was! En ook al spreken we nu van een 'milde' lockdown, de impact op onze gezondheid is nog nooit eerder zo zwaar geweest. 

Uit een enquête van de online apotheek Viata die bij 1000 Belgen werd afgenomen bleek zelfs 35% van de Belgen te zijn bijgekomen.

De stress, verveling en angst die we momenteel moeten doorstaan heeft een grote invloed op het getal op onze weegschaal. Online apotheek Viata bevroeg in samenwerking met onderzoeksbureau ivox 1000 Belgen, en bracht daarbij een tamelijk onrustwekkende trend aan het licht: maar liefst 35% van de bevraagden gaf aan te zijn bijgekomen, 12% meer dan 2 kilo, 3% zelfs 5 kilo.

Daarnaast werden onze eetpatronen ongezonder. We eten en snoepen de laatste tijd veel meer. Vooral bij vrouwen (30% eet meer, 35% snoept meer) en jongeren onder de 35 (38% eet meer, 42% snoept meer) is dit het geval.

De oorzaken voor dit ongezondere eetpatroon blijken te zijn:

 • We willen zo weinig mogelijk buiten (77%)
 • Verveling (53%) 
 • Meer stress (35%)
 • Angst (42%). 
 • Minder bewegen en sporten (34%)

Nu dat we dit weten is het tijd voor ACTIE!

We hebben de denkoefening gemaakt om op zoveel mogelijk oorzaken in te spelen en zo jouw natuurlijke weerstand een boost te kunnen geven. Hiervoor hebben we de lockdown sessies uitgedacht!

Gedurende 5 weken (9/11 tem 13/12) geven onze trainers wekelijks 3 sportieve livestream sessies van telkens 40min. De aandacht gaat naar het volledige lichaam. We werken op kracht, conditie, core en houding. Alle fysieke componenten die teniet worden gedaan door het telewerk en binnen zitten. 

Bovendien worden deze sessie opgenomen zodat je steeds toegang hebt tot deze content wanneer je niet op het tijdstip van de livestream zou kunnen deelnemen. Dit maakt ook dat je op eender welk moment kan intekenen voor dit pakket van 15 live workouts! WOW!!

Wacht het is nog niet gedaan...

Via de livestream en de online community die we gaan creëren brengen we toch een beetje het wij-gevoel in de woonkamer. Wij geven je nuttige tips en tricks in de besloten groep van dit pakket. Hier kan je ook elkaar extra motiveren en vragen stellen over hoe je iets best aanpakt. Samen slaan we ons erdoor!

En dan nog als extra...

Sluit je aan bij de lockdown sessies, dan krijg je ook een GRATIS Pro-account in de Personal. app. Met een pro-account in onze app heb je toegang tot uitgebreide functies, zoals:

 • 1000+ workout database
 • Maaltijdplannen en food tracker
 • Challenges
 • Mindvibe: audio en video voor betere slaap, welzijn en focus
 • Livestream workouts op aanvraag (Video on Demand)

Samengevat:

 • 15 livestream workouts van 40 minuten
  • 15 kant-en-klare video bestanden achteraf die je opnieuw kan afspelen 
 • Workouts voor het ganse lichaam: kracht, conditie, core en houding
 • Toegang tot de community groep
 • Tips en tricks voor een healthy lockdown
 • 1000+ workout database
 • Maaltijdplannen en food tracker
 • Persoonlijke en groep challenges
 • Mindvibe app voor betere slaap, welzijn en focus
 • Mobiele fitness bij de hand via Video on Demand

In plaats van 160 EUR nu voor slechts 49 EUR!

En dit voor een lifetime toegang tot 15 kant-en-klare live workouts van onze toptrainers!

De bestrijding van dit virus begint bij jezelf. Neem nu de stap en samen slaan we ons erdoor!Whoop gebruikersgids: "track metrics that matter"

Ontdek Whoop, de fitness tracker die enkel metrics volgt die erom doen. Krijg inzicht in je fysieke activiteit, slaap en herstel.

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x