Mare Nostrum

Together we run Europe's coastline

De Mare Nostrum is de langste estafetteloop ter wereld. Daarbij legt een loper of een team van lopers elke dag een etappe van zo’n 100 km af langs de Europese kustlijn. Iedere loper of elk team heeft 24 uur tijd om de etappe te finishen en nadien de zandloper – het symbool van de estafetteloop – door te geven aan de volgende shoreholder

De Mare Nostrum is een Belgisch initiatief en werd vorig in juni 2019 op gang gelopen. Wanneer het einde voorzien is? In 2027, maar het kan ook vijf jaar later worden. Het draait niet om de eindtijd, maar om de beleving, de uitzichten en het verhaal dat door alle lopers samen geschreven wordt. Dit alles wordt samengevoegd in een prachtig boek, gedocumenteerd voor en door lopers.

In de video hieronder krijg je alvast een voorsmaakje van dit prachtige initiatief.

Wat vooraf ging

De Mare Nostrum ging op 1 juli 2019 van start in Knokke aan de Nederlands/Belgische grens. Tot nu toe heeft men meer dan 6.000 kilometer gelopen en het eerste boek (From Knokke to San Sebastian) gemaakt samen met een geweldige groep Shoreholders!

Het tweede boek documenteert de hele kustlijn tussen San Sebastian en Tarifa - het meest zuidelijke punt van Europa.

Je kan deelnemen aan deze unieke reis door je in te schrijven voor een etappe van 100km (solo of in team) en word onderdeel van een gemeenschap die door Europa probeert te lopen. Je wordt co-auteur van ons tweede boek waarin jouw prestatie te zien zal zijn.

Wanneer je je inschrijft voor een etappe krijg je onderweg een volledige dag ondersteuning van ons team, een toegewijde foto- & videoploeg die je heldhaftige inspanningen voor eeuwig vastlegt, een gratis Duvel aan het einde van de etappe en last but not least het gedrukte boek van de hele kust van Europa.

2023

Komend jaar covert Mare Nostrum de Spaanse en Portugese kustlijn. De eerste etappe staat gepland op 29.04.2023 met start in Punta Torella (ES). De laatste etappe staat gepland op 18.05.2023 van Verderana tot Aldeia Nova (POR)

Je kan je inschrijven voor een etappe van 100km (solo of in team) en loop mee met de grootste estafetteloop ter wereld! 


In onderstaand filmpje volgen de instructies om in te schrijven:

Het boek

'Follow the Coast' - de westkust van Frankrijk' - is het eerste boek van onze Follow the Coast-serie.

Het is een visuele reisgids die de hele Atlantische kust in kaart brengt vanaf Knokke - de grens tussen België en Nederland - en San-Sebastian - de grens tussen Frankrijk en Spanje.

De gids behandelt plaatsen om te bezichtigen, dorpen om te bezoeken en wandelroutes doorheen de lokale natuur.

De 400 pager vertelt het verhaal van de Atlantische kust tussen Knokke (België) en San-Sebastian (Spanje).

Beroemde plaatsen zoals Mont-Saint-Michel, Cap Blanc Nez of Deauville zijn te vinden op onze filmrol, maar je ontdekt ook verborgen juweeltjes langs de rotsachtige Bretagnekust of diep in het departement Charente-Maritime.

Het boek is een perfecte gids voordat je aan een roadtrip langs de kust begint, een perfecte checklist voor wandelaars of een culturele bijbel om meer te weten te komen over lokale tradities of geheimen.

Met meer dan 100 hoogtepunten om te zien, paden om te wandelen of kleine dorpjes om te verblijven, streven we ernaar de schoonheid van de ongelooflijke foto's te combineren met de bruikbaarheid van een gids.Mare Nostrum

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x