Ergonomisch thuiswerken

Een verstelbaar zit-stabureau of wandeldesk is ideaal om het langdurig zitten overdag te doorbreken. Zitten is het nieuwe roken en het effect van ervan is ver onderschat. Kies voor een zit-sta bureau of wandeldesk en vorm jouw werkplek om tot een ergonomische, gezonde werkplek.

De hoogte van een zit-stabureau kan manueel of elektrisch van zit- naar stahoogte ingesteld worden. De bureau's kan je volgens jouw smaak samenstellen qua grootte en kleur.

Hoe kies ik de juiste zit- sta tafel?

Elektrisch of manueel

Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van een zit-sta tafel, is het soort tafel dat je aan je wensen voldoet. Wil je een tafel die wel flexibel is, maar die je niet meerdere keren per dag van hoogte wil veranderen? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een manueel model.
Wissel je meermaals per dag tussen zitten en staan? Kies dan voor een elektrisch model, dit zal je arm heel wat inspanning besparen!


Wil je graag een wandel-bureau? Dan raden we je aan om voor de Commercial zit-sta tafel te gaan, zijn extra hoogtebereik maakt hem perfect compatibel met een loopband!

Materiaal en formaat

De volgende keuze is het materiaal van je desktop. Om je nieuwe zit-sta tafel perfect te matchen met je interieur kan je kiezen uit 4 kleuren HPL tafelbladen (wit, grijs, zwart of houtnerf), of twee 100% ecologische bamboe-varianten (natuur of amber).


Het formaat van je bureau is een zeer belangrijke parameter bij het kiezen van een juiste zit-sta tafel. Hou bij het kiezen van het formaat van je tafel zeker rekening met de beschikbare ruimte. Zorg ook dat je voldoende plaats hebt om je spullen kwijt te kunnen, zodat je steeds al het nodige bij de hand hebt om vlot te kunnen werken.


Prijs

Uiteraard is de prijs ook een heel belangrijk aspect bij het kopen van een zit-sta tafel. Afhankelijk van je specifieke noden kan je je tafel zo samenstellen dat hij netjes binnen je budget valt.

Manueel verstelbare beginnen vanaf 450 EUR.

Elektrisch verstelbare beginnen vanaf 795 EUR.


Conclusie

Met deze tips in je achterhoofd, ben je nu klaar om de juiste zit-sta tafel te kiezen voor jouw werkplek! Je nieuwe zit-sta tafel zal je helpen bij het tegen gaan van die vervelende nek- en rugpijn door je optimale werkomstandigheden te bieden.


Meer info over wandeldesks

Kenmerken

 • Extra ontworpen voor gebruik op kantoor, niet voor de gym
 • Gebouwd met duurzame componenten
 • Stiller, kleiner, krachtiger
 • LCD-console met vele functies
 • Perfect gebalanceerde aandrijving met efficiënt stroomverbruik 
 • 3200 RPM DC 3.0 pk motor
 • 2.5 cm dik bakelieten dek
 • Verkort en verlaagd dek

Specificaties


Motor3.0 pk / 3200 RPM
Snelheid0.8 - 4 km/h
Wandeloppervlak51 x 123 cm
Riem2-lagig materiaal
Zij-railsAluminum
Dek2.5 cm dikke bakeliet
Dekhoogte12.5 cm
Geluidzeer stille loopband, 42.7 dB 
OpklapbaarNeen
SchokdempingUltrazacht
SneltoestenLangzaam, medium, snel
SchermHet LCD bedieningsscherm kan u rondom de werktafel bevestigen
Programma's5 vooringesteld + 1 manueel

Afmetingen

Afmetingen loopband + desk

Product (L x B x H)171.4 x 120 x 110/132 cm
NG / BG108 kg / 125 kg
Max. gebruikersgewicht180 kg


Afmetingen loopband enkel

Product (L x B x H)171.4 x 72 x 24.1 cm
Carton (L x B x H)184.4 x 84 x 31.5 cm
Netto / Bruto gewicht66.8 kg / 80 kg
Max. gebruikersgewicht180 kg

Garantie


KaderLevenslag
Motor5 jaar
Loopdek5 jaar
Onderdelen2 jaar
Slijtdelen6 maanden

Wat is een walkdesk en hoe werkt het?

Een walkdesk bestaat uit twee delen: Een loopbandplatform en een in hoogte verstelbaar bureau. Deze kunnen samen worden gekocht of je plaatst het loopbandplatform onder een bestaand, in hoogte verstelbaar bureau.


Waarom zou ik willen wandelen tijdens het werken?

Het simpele antwoord is dat regelmatig kort bewegen in de plaats van langdurig zitten goed is voor uw gezondheid. Mensen zijn niet gemaakt om langdurig te zitten; in feite is het erg slecht voor ons. In de afgelopen 10 jaar zijn kantoormedewerkers meer sedentair geworden. Zitten tijdens het woon-werkverkeer, zittend eten en ontspannen in de avonduren kan betekenen dat we slechts 5 uur per dag staand doorbrengen.

Wat voor soort werk kan je doen aan een walkdesk?

 • De meeste taken die je op je conventionele bureau doet kan je ook uitvoeren met een Walkdesk. Je begint het beste met de gemakkelijkste taken zoals telefoneren, internetgebruik, deelnemen aan conference calls enz. Omdat je onderarmen op het bureau rusten, blijf je gecentreerd en stabiel. Het typen is in het begin wat moeilijk maar na 2-3 sessies voelt het heel natuurlijk. Je kan op elk moment de pauzeknop indrukken om notities of andere taken te doen en uw Walkdesk wordt een stand-up desk.

Kan ik naar behoren werken terwijl ik wandel tijdens het werk?

Ja dat kan! Zodra je je ideale tempo hebt gevonden, zal het wandelen snel ondergeschikt zijn aan het werk dat je doet. Je zult zelfs verrast zijn door de afstand die je hebt afgelegd voordat je zelfs naar het scherm kijkt.

Hoeveel uren per dag mag ik de walkdesk gebruiken?

Testen hebben uitgewezen dat de Walkdesk™ technisch gebruikt kan worden tot 10 uren per dag. Onderdelen zoals motoren, banden en lagers zijn uitvoerig getest en zullen zeker geen probleem vormen. Maar vergeet niet dat het jouw lichaam is die bepaalt hoelang je op de Walkdesk™ zal staan. Start met 2 tot 4 uur per dag en bouw langzaam op. Indien je 1 uur wandelt aan 1 km/uur ga je ongeveer 3000 stappen zetten.


Heeft mijn walkdesk speciaal onderhoud nodig?

 • Voor het onderhoud van de Walkdesk™ loopband gebruiken wij een smeermiddel op basis van 100% siliconen. Dit dient om de wrijving tussen de onderkant van de loopband en het bovenoppervlak te verminderen. Wij raden aan om de Walkdesk™ elke 3 maanden te smeren omdat na verloop van tijd de siliconen uitdrogen. Controleer regelmatig de loopband om zeker te zijn dat de loopband gecentreerd is. Als de loopband aan weerszijden begint te schuren, volg de aanwijzingen in de gebruikershandleiding om de loopband aan te passen.


Hoeveel lawaai maakt een walkdesk?

 • De Walkdesk™ is zo ontworpen dat hij kan gebruikt te worden in een kantoor naast collega’s of gewoon bij je thuis. Het aantal decibels is afhankelijk van de snelheid: 1 km/u komt overeen met 47 dB en 2 km/u met 50,1 dB. Indien je met je voeten over de loopband sleept hoor je een zacht geluid dat makkelijk kan vermeden worden door er op te letten hoe je wandelt. De keuze van de juiste schoenen is ook belangrijk. Wandelen op hakken of schoenen met harde zolen is niet aan te raden.


Welke schoenen draag ik best?

De beste schoenen zijn comfortabele schoenen. Schoenen met hakken en/of harde zolen zijn af te raden, dit zowel om orthopedische redenen alsook het geluid dat ze maken wanneer de hiel het dek raakt.

Hoeveel moet ik bewegen per dag?

Wij ondersteunen de 10.000 stappen-per-dag-aanbeveling van vele organisaties. Indien je 1 uur aan 1 km stapt zal je 3000 stappen zetten. Onderzoek wijst uit dat iemand die een niet echt actieve levensstijl heeft tussen 2000 en 4000 stappen per dag doet. Indien je dus elke dag 3 uren stapt ga je ruimschoots over deze 10.000 stappen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x